2011. szeptember 14., szerda

A folyóvíz mellett 2.

De honnan jön és hová tart ez a folyó? Vajon életem folyója honnan táplálkozik és hová tart valójában? Mi történik utam során?

Az Élet Folyója elér e hozzám? Segítek e másoknak, hogy ők is hozzáférjenek ehhez a vízhez?


„Amerre elér a folyó, minden élőlény, amely mozog, élni fog. Halak lesznek nagy bőségben, mert ahová ez a víz behatol, egészségessé lesz, és élni fog minden, ahová a folyó elér.” Ez 47,9




A folyó mentén, mindkét parton mindenfajta gyümölcsfa nő, amelyeknek lombja nem hull le, s gyümölcse nem fogy el: minden hónapban friss gyümölcsöt hoznak, mert vizük a szentélyből fakad. Gyümölcsük eledelül, lombjuk pedig orvosságul szolgál." Ez 47,12

Ezeket az igéket többször megkapta a közösség, mint felhívást az evangelizációra illetve személy szerint én is közösségi életem során. Azt a kegyelmet, amelyet Istentől közvetlenül kapunk ingyen, ugyanígy kell közvetítenünk embertársaink felé, hogy a Folyóvíz őket is éltethesse, legyenek egészségesek, az Úr megszentelő kegyelme tegye termékennyé, gyümölcsözővé életüket. Fontos, hogy csak azt a tanítást fogadjuk be, amely közvetlenül Tőle jön, azaz a Szentélyből táplálkozik, ez által fogunk valójában élni tudni és másokat is táplálni.

4 megjegyzés:

  1. Meglátogattalak:))) Szép és igényes a blogod, tartalmas bejegyzésekkel. Isten áldjon!

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm, örülök, hogy tetszik és köszönöm az áldást:-) A másik blog volt csak eredetileg, ezt a karizmatikus megújulással kapcsolatos anyagok számára hoztam létre:-)

    VálaszTörlés
  3. Csíkszeredában, a plébániánkon is van egy karizmatikus csoport, nagyon aktívak, ez a honlapjuk:
    http://buzamag.ro/
    Mindig örömmel tölt el, ha egy katolikus blogolóval találkozom "véletlenül", a neten annyi szemét van, nagy szükség van rád:-)

    VálaszTörlés
  4. Először a magyar közösségekből szeretnék bemutatni néhány nagyobbat, vagy élő általam ismertet később lehet kitágítom a határokat:-)
    Azért a Philomélát is tekintse meg, az régebb óta megvan és oda több mindent felteszek, nem csak a karizmatikus jellegűt vagy igét.:-)A pálosokról is ott írtam.A megszentelt hivatással kapcsolatos sorozatnál örömmel venném a véleményét, mint világban élő kármelita ill. érdekelne, hogy ők milyen fogadalmat tesznek.

    VálaszTörlés