2011. szeptember 14., szerda

Az Istennek szentelt élet: ajándék...

"Évszázadokon át mindig voltak férfiak és nők, akik az Atya hívását és a Lélek indítását követték, és a Krisztus-követés e sajátos útját választották, hogy "osztatlan" szívvel adják oda magukat Krisztusnak (1Kor 7,34). Mint az apostolok, ők is elhagytak mindent, hogy Nála maradjanak, és Hozzá hasonlóan Isten és a testvérek szolgálatára szenteljék magukat. Ezzel hozzájárultak ahhoz, hogy az Egyház misztériuma és küldetése (...) nyilvánvalóvá váljék, ugyanakkor közreműködtek a társadalom megújításában is."
(II. János Pál pápa : Vita Consecrata)

Nemes Katalin vagyok, nővér az Emmánuel Közösségben. 2004-ben végeztem Kaposváron tanító-hitoktató szakon. Franciaországban, egy evangelizációs iskolában töltött év után kezdtem dolgozni hitoktatóként, plébániai munkatársként. Jelenleg harmadik éve a kaposfüredi plébánián dolgozom, ahol közösségünk egyik papja mellett pasztorációs munkát végzek. A plébániai ügyintézés és hitoktatás mellett különösen közel áll hozzám a liturgiában való szolgálat, évek óta vezetem a templom ének- és zenekarát.

Nem hívő családból származom, Isten létét és szeretetét először 12 évesen tapasztaltam meg, onnantól kezdve tudatosan kerestem Őt és igyekeztem egyre jobban megismerni. Az Istennek szentelt életre szóló 15 éves koromban kapott hívás mint egy búvópatak, hol a felszínen, hol a mélyben de folyamatosan jelen volt. Egyre erősítette bennem azt a vágyat, hogy életemet teljesen Neki adva az emberek szolgálata által tegyek tanúságot arról, hogy Isten közel van hozzánk, mindenkit meghív a vele való barátságra és Ő az, aki igazán be tudja tölteni az ember szívét. Az Emmánuel Közösséget megismerve úgy éreztem, ez az a lelkiség, ami segít, hogy az elkötelezett keresztény életbe gyökerezve az Isten hívására válaszoljak. Az Istennek szentelt élet útját « hivatalosan » 2006 októberében kezdtem meg, amikor a befogadási időbe léptem. 2008 júniusa óta a képzési időben járok, amit majd az első, öt évre szóló, majd az örökfogadalom követ.

A képzési idő része a brüsszeli Szent Adrián képzési házban más ország nővéreivel együtt töltött idő. Ez az egy vagy két év arra szolgál, hogy egyre jobban felfedezzük az Istennek szentelt életet, különösen is a világban való megélésének módját. Segítségünkre van abban is, hogy folytassuk a személyes meghívásunk megkülönböztetését, a benne való elmélyülést. Az év során humán, spirituális, intellektuális és pasztorális képzésben is részesülünk, ami segíti a világban végzett missziónk (professzionális munka vagy apostoli szolgálat) végzését.

A képzési év költsége számomra kb. 1800 euró havonta... Ezt egyedül nem tudom finanszírozni, ezért szükségem van jó szándékú adományozók anyagi támogatására. Természetesen legfőként az imádra számítok e számomra különösen fontos idő alatt. Mindazokat, akik bármilyen módon támogatni tudnak, imáimban hordozom, és hazatérve szívesen megosztom velük a kint töltött év tapasztalatait.

Ha módodban áll és indíttatást érzel arra, hogy anyagilag támogasd e képzést, ezt a következő módon tudod megtenni:
Egyszeri, vagy havi rendszerességgel közvetlen átutalással az Emmánuel Közösség
számlaszámára: 11100908-18099926-37000004

« Katalin Nemes Formation » megjegyzéssel. Ha ismersz olyanokat, akik szintén szívesen támogatnák ezt a képzést, kérem juttasd el hozzájuk is e levelet. Nagyon köszönöm.

                       Baráti üdvözlettel:

                                                           Nemes Katalin Teréz
Forrás: Emmánuel Közösség

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése