2011. október 29., szombat

Állatkerti Halloween és a Fény éjszakája


Nem örömteli tény, hogy már kicsi kortól jól beleplántálják a gyermekek fejébe a kereszténymentes elemeket keresztény ünnepek kapcsán, pont olyan helyen, amely oly fontos egy gyermek számára, lásd itt:

Az egyik városmisszió Párizsban, 2004-ben  Mindenszentek környékén volt. A Francia Katolikus Egyház egy programsorozatot kezdeményezett Holywins (A Szent Győz) címmel, amely pl. utcai evangelizációból és koncertből állt, amelyen a keresztény tartalomra irányították a figyelmet.
Mostanában is van "ellenpropaganda" a Fény Éjszakája címmel, bővebben itt:
http://www.karizmatikus.hu/hitvedelem/teveszme-kritika-oesszefoglalo-irasok/143-halloween-es-a-feny-ejszakaja . Jó lenne, ha hazánkban is minél többen csatlakoznának a kezdeményezéshez.
"Én vagyok a világ Világossága: aki engem követ, nem jár sötétségben, hanem övé lesz az élet világossága." János 8,12

"Kelj fel, tündökölj, mert eljött világosságod, és az Úr dicsősége felragyogott fölötted!" Izajás 60,1

Keresztény családokban a gyermekek nagyobb biztonságban vannak, de amennyire a lehetőségek engedik,  úgy érzem jó, ha minél kisebb mértékben tesszük ki gyermekeinket a negatív hatásoknak. A vadasparkok ebben az időszakban lehet, hogy alkalmasabb helynek bizonyulnak a Budapesten élő gyermekek számára, nem messze található a várostól a Budakeszi Vadaspark és a veresegyházi Medveotthon. A vidéki városokban is vannak vadasparkok és remélhetőleg "szörnymentes" állatkertek. Sokszor nehéz keresztényként úgy élni a világban, hogy mentesek legyünk annak negatív hatásaitól. Sok kis fény viszont ellenhatásként bír és megvilágítja a sötétséget.

Mivel az állatkert a mostani hirdetésében ingyen gyermekjegyeket kínál, úgy gondolom ezt nem lehet kihagyni, főleg nagycsaládosoknak, ha az anyagiak miatt egyébként nem tudnának eljutni a budapesti állatkertbe. Az egyik barátnőm kislánya például denevért rajzolt.:-) Kicsiny kis fényével ő így világít...
A gyűrűsfarkú maki (Lemur catta) a budapesti állatkert Madagaszkár-házában - testközelből megtekinthető (Fotó:Luscinia)

Közönséges tapír kölyök (Tapirus terrestris) a győri vadasparkban

"Nem azt kérem tőled, hogy vedd ki őket a világból, hanem hogy óvd meg őket a gonosztól. Hiszen nem a világból valók, amint én sem vagyok a világból való. Szenteld meg őket az igazságban, mert hiszen a tanításod igazság. Amint te a világba küldtél, úgy küldöm én is őket a világba. Értük szentelem magamat, hogy ők is szentek legyenek az igazságban." Jn 17, 15-19

"Egy kevés kovász az egész tésztát megerjeszti." Gal 5,9

1 megjegyzés:

  1. Egy nagycsaládos barátnőm üzenete:

    Nem bántásként, csak hogy lásd mennyire meg van kötve a kezünk.http://www.vadaspark-budakeszi.hu/index.php?pg=news_1_111

    A héten voltunk a Jászberényi Állatkertben de az más. A budapesti az mégiscsak a BUDAPESTI.

    Sajnos a könyvekkel is egyre jobban így vagyunk. Épp találtam egy tök jó belvárosról szóló könyvet a gyerekeknek, de miért boszorkák segítségével kell előadni?

    Sajnos itt tartunk.

    VálaszTörlés