2014. május 24., szombat

"Come to me" imaóra

Kedves Szentlélekben megújult közösségek, közösségvezetők!
A Katolikus Karizmatikus Megújulás Nemzetközi Szolgálatának (ICCRS) a Szentlélek egy egyszeri, speciális imatalálkozót helyezett a szívére, melyre szeretettel meghív minket is, a ti közösségeteket is. Az imaóra célja, hogy a Szentlélekben megújult katolikus fiatalok világszerte együtt, egy időben odaálljanak Isten elé (lehetőleg az Oltáriszentség jelenlétében) és imádkozzanak a világ fiataljaiért és közösségeinkért. Hívunk Titeket, hogy csatlakozzatok, Magyarországon is menjünk együtt az Úr elé! Sok kegyelmi ajándék és jel kísérte azokat a pillanatokat, amikor 2013 novemberében Betlehemben ez a terv megszületett, ezért hiszünk benne, hogy számotokra is nagy erőforrás lesz, ha közösségetekkel csatlakoztok ehhez a Szentségimádáshoz.


Come to me imaóra– Miről is van szó?
„Come to me!” Ezt mondta az Úr a fiataloknak Betlehemben az ICCRS prófétikus találkozón 2013. novemberében, ahol a Katolikus Karizmatikus Megújulás vezetői gyűltek össze a világ minden tájáról. Ez a találkozó egy közös útkeresés volt, ahol a jelenlevők jelmondatként kapták Istentől ezt az üzenetet: Come to me! Jöjjetek hozzám! Isten mindig is erre hívott minket, de a találkozón egy prófétikus útkeresésre kapta ezt a választ a megújulásunk, mintegy programként az elkövetkező időkre, melynek jegyében sikeres lesz a megújulás folytatása. Alapvető dolog keresztényként Istenhez fordulni, de Jézus most új erővel hív minket, hogy legyen ez a legfontosabb számunkra. A találkozó  részleteit megismerheted a mellékelt pdf-ből.
Ezt tervezzük tenni, Jézushoz akarunk menni!
Kiknek szól?
Az összes katolikus karizmatikus fiatalnak. Az a vágyunk, hogy világszerte összegyűljenek a Szentlélekben megújult katolikus  fiatalok, nemcsak akik formálisan tagjai a CCR-nek, MKKM-nek, hanem minden fiatal és közösség, aki ennek az ébredésnek örökösének érzi magát.
Jézus várja a fiatalokat. A Betlehemben tartott Szentmise homíliájában Emeritus Archbishop Barry J. Hickey azt mondta: „Az elhívásunk az, hogy intim, bensőséges kapcsolatunk legyen Jézussal, és hogy a világ fiataljait Jézushoz vigyük, hogy nekik is bensőséges kapcsolatuk legyen Vele.”
Erről szól ez a meghívás.
Hogyan?
Az a tervünk, hogy Jézussal legyünk egy órát, világszerte ugyanabban az időpontban. Ahol megoldható, ott az Oltáriszentség jelenlétében. Ami ezután következik az rajtatok áll. Lehet csendes imádás, karizmatikus dicséret, dicsőítés, tőletek függ.
Miért?
Két okból:
1.    Azért, hogy a katolikus karizmatikus megújulás fiataljai együtt legyenek az Úr jelenlétében – utazás, vagy regisztrációs díj nélkül
2.    Azért, hogy a világ összes fiataljáért imádkozzanak, hogy ők is találkozzanak Jézussal és keresztelkedjenek meg a Szentlélekben.

Mikor?
2014. május 31-én GMT idő szerint 11.00-12.00 között – mindenki a saját országa szerint számolt ugyanabban az időben, együtt, egy órát! Ez Magyarországon tehát 13.00- 14.00!

Hogy tudok bekapcsolódni?
·      imádkozz ezért a projektért, és vonj be annyi embert, amennyit csak tudsz, hogy imádkozzon érte
·   Kérlek jelezz vissza Zubay Tímeának (ztimea1213@gmail.com), a „Come to me” magyarországi koordinátorának, hogy részt tudsz-e venni közösségeddel az imaórán, hogy tudjunk egymásról, hogy kikkel leszünk együtt ezen a nagy, városokon átívelő találkozón. Kérlek értesítsd a programról a környékeden működő karizmatikus ifjúsági közösségeket, hogy minél többen részt vehessenek!
·  A budapesti közösségek Néma Dominikának, a budapesti koordinátornak jelezzenek vissza (nemadomi@gmail.com). Budapesten is szeretnénk ha egy helyen gyűlnének össze a  közösségek, ezért kérlek, minél hamarabb jelezz vissza, hogy tudjuk, kikre számíthatunk.  Szeretnénk Veletek együtt kialakítani ezt a találkozót, ezért egy kis megbeszélést is tervezünk, melyre szeretettel várunk közösségetekből egy-két képviselőt. Kb. egy órás megbeszélésre lehet számítani, ahol megtervezzük az ima menetét, közösen ötletelünk.
·      Csatlakozz facebookon a CCR Youth csoporthoz és kövesd a nemzetközi fejleményeket!

Come to me - menjünk együtt Jézushoz!

Szeretettel és nagy várakozással:

Végh Zoltán
A Magyar Katolikus Karizmatikus Megújulás Ifjúsági Szolgálatának vezetője

Zubay Tímea és Néma Dominika

„Come to me” szervezők


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése