2014. május 10., szombat

Az Emmánuel Közösség által alapított FIDESCO szervezetről


A szervezetet 1981-ben alapította az Emmánuel Közösség (a közösség nemzetközi honlapja http://accueil.emmanuel.info/, a magyarországi közösségé http://www.emmanuel.hu/ ) egy vatikáni találkozó után, amelyen afrikai püspökök is részt vettek.

A FIDESCO egy nemzetközi szolidaritásért létrejött civil szervezet, amely önkénteseket küld a harmadik világ országaiba, hogy szaktudásukkal támogassák az országok fejlesztési projektjeit, segítsék a helyi lakosságot, vagy a humanitárius segítségnyújtásban tevékenykednek.

A FIDESCO önkéntesei egyedülállók, házasok vagy családosak, fiatalok vagy idősebbek, nyugdíjasok, akik a hit terjesztésének munkájában szeretnék szolgálni a társadalom perifériájára kerülteket: ezt jelenti a név is: FIDES-CO (hit és kooperáció/együttműködés).

A missziós munka

Ha jelzik a szükséget és a kérést, a szervezet tagjai a helyi Katolikus Egyház parnereinek szolgálatára rendelkezésre állnak. Ezek a partnerek már eddig is a hátrányos helyzetűek megsegítésén fáradoztak vallási, etnikai vagy kulturális hovatartozástól függetlenül különböző területeken, mint például a nevelés, az oktatás, gazdálkodás, építőipar, egészségügy és különféle létesítményekben, mint például gyógyszertárak, menekülttáborok, utcán élő gyermekek számára kialakított központok és mezőgazdasági iskolák stb.

A FIDESCO szervezete

A FIDESCO egyre inkább jelen van a nemzetközi területen és küld önkénteseket többek között a következő országokból, mint például Belgium, Ausztrália és Brazília. A FIDESCO-nak a világon összesen 11 központja van Franciaországban, Belgiumban, Németországban, Portugáliában, Hollandiában, Ausztriában, Lengyelországban, az Egyesült Államokban, Ausztráliában, a Kongói Demokratikus Köztársaságban és Ruandában.

A FIDESCO számára a francia kormány külügyminisztériuma engedélyezte a „önkéntes szervezet a nemzetközi szolidaritásért” megnevezést.

A FIDESCO egy nem-kormányzati szervezet (NGO). Jótékonysági és közhasznú szervezet így fogadhat adományokat.

Forrás: Wikipédia






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése