2015. november 23., hétfő

Általános közgyűlést tartott a Nyolc Boldogság Közösség Franciaországban

November elején lezárult a Nyolc Boldogság Közösség új struktúra szerinti első általános közgyűlése Franciaországban, melyen hatvanöt küldött vett részt: férfi és női szerzetesek, valamint laikus tagok. A küldöttek megválasztották az új általános kormányzatot, és dolgoztak az alapszövegeken.


2011 óta a Nyolc Boldogság Közösség új szabályzat és új jogi státusz szerint működik azzal a céllal, hogy a megszentelt élet új lelki családja legyen. 2009 novemberében a közösség általános közgyűlése megszavazta, hogy a továbbiakban a Megszentelt Élet Intézményeinek és az Apostoli Élet Társaságainak Kongregációjához (CIVC) tartozzanak. A Szentszék megadta az engedélyt Robert Le Gallnak, Toulouse érsekének, hogy segítse a közösséget a jogi és belső strukturális változások eme új szakaszában. A közösség megkezdte új belső struktúrájának kialakítását. Három ág jött létre: a megszentelt életű nők, a megszentelt életű férfiak és papok, valamint a családosok és egyedülállók részére. 2011. április 8-án a CIVC jóváhagyta a közösség új szabályzatát. Ebben az átalakulási folyamatban az általános közgyűlés meghatározó esemény volt – tájékoztat a közösség honlapja, bemutatva történetük meghatározó állomásait.

Anna-Katharina Pollmeyer nővért választották a közösség elnökének, asszisztense Martin Silva atya. Benoit-Joseph Raymond atya a férfi szerzetesi ág, Maria-Martha Kühnapfel nővér pedig a női szerzetesi ág általános elöljárója, Anne-Emmanuel Dixmerias a laikus ág általános moderátora lett.

Az eddigi pápai komisszárius, Henry Donneaud OP ezentúl apostoli asszisztensként kíséri a közösséget.

Forrás és fotó: Nyolc Boldogság Közösség/Magyar Kurír


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése