2013. június 5., szerda

Szemész és szerzetes

Az önkéntes magyar szemész szakorvos és szerzetes, Dr. Hardi Richárd Kongóban gyógyítja a betegeket. Nagyjából nyolc millióan élnek a megyében, ahol másodmagával látja el a szemész szakorvosi feladatokat.
Zakar Ádám riportja (Család-barát extra).
  
Hardi Richard 1958-ban született Budapesten, hatgyermekes család negyedik gyermekeként. Mivel édesapja Algériában vállalt munkát, így 15 éves korában szüleivel és három testvérével Algériába utazott. A Constantine városában eltöltött 5 év mély nyomot hagyott benne. Afrika iránti vonzalma ekkor alakult ki véglegesen.
Hazatérte után elkezdte tanulmányait az orvosi egyetemen. Szemészeti szakvizsgájának elvégzése után a Nyolc Boldogság Közösségbe lépett.
Akkor már régóta kerestek a közösség irányítása alatt álló kabindai kórházba szemészt, így került ki Richárd 1995-ben az akkori Zairébe, a mai Kongói Demokratikus Köztársaságba. Itt szembesült az iszonyatos körülményekkel, a kórház felszereltségének hiányosságaival és az orvoshiánnyal. Rengeteg csodában és kalandban volt része.
2007. március 18-án volt Richárd testvér örökfogadalma. Nagy ünnep volt ez a közösség életében, mert kabindai jelenlétüknek 25 éves évfordulója is volt egyben.

Forrás: Gratuitas



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése