2013. december 8., vasárnap

Az Imádság Háza

Kedves Testvérek, szűk 3/4 évnyi előkészítő munka, melyet azonban azt hiszem, sokak részéről sok imádság előzött meg, végre elindul Budapesten is az Imádság Háza! Sok minden hívta ezt életre és nagyon éreztük az előkészítő munkák alatt a Szentlélek erőteljes működését, Isten akarja, hogy itt is legyen egy hely, ahol folyamatosan dicsőítik Őt, ahonnan kiárad az áldás, ahol a nemzetért imádkoznak, politikusokért, az ifjúságért, Isten országának terjedéséért, ami egy világítótoronyként áll a sötétség hullámaival szemben, s ami egyben a tiszta tanítás helye is lesz. Keressük mindazokat, akik örömmel bekapcsolódnának az Imádás Háza csapatába, akár esetenként, akár időről-időre. Olvassátok a meghívót!

Az én házam az imádság háza lesz…

2012 januárjában többen részt vettük Augsburgban a MEHR imakonferencián, ahol kiáradt ránk a dicsőítés Lelke, és mélyen megértettük, hogy legalapvetőbb hivatásunk: Isten dicsőségének dicsérete. Éreztük Isten hívását az imára Magyarország megújulásáért, és ezért többfelé az országban elkezdtünk dicsőítő és közbenjáró imaalkalmakat szervezni, kérve a Szentlélek kiáradását.

Vágy a spiritualitásra és hamis források

Ez év tavaszán több országos jelentőségű program szembesített néhányunkat azzal, hogy milyen sok emberben él a mély vágy a spiritualitás iránt. Nagyon sokszor azonban hamis forrásokból próbálják szomjúságukat csillapítani, mert azokról azt gondolják, hogy igazi, tiszta vizet adnak. Tanulmányoztuk ezeknek a programoknak a mélyebb üzenetét, és világossá vált számunkra, hogy a New Age az ezotériával karöltve egyre erőteljesebben hívja az embereket hamis spirituális tapasztalatokra azt ígérve, hogy életüket megváltoztató különleges élményekben lehet részük. Az is világossá vált, hogy Isten kiszorítása a társadalom életéből még erőteljesebben történik.

Urunk, mi a te válaszod? Mire hívsz bennünket?

Világos volt, hogy nem mehetünk el ezek mellett a kihívások mellett – hiszen Isten mintha megragadta volna a bensőnket, és éreztük erőteljes hívását. Ezért többeket meghívtunk egy közös útkeresésre különféle katolikus közösségekből, és együtt kértük a Szentlélek vezetését, hogy megértsük, mi Isten víziója ebben a helyzetben, és mire hív bennünket. Hogyan lehetne az embereket elvezetni Jézushoz, aki az igazi élő vizet adja? Hogyan válhatna az Egyház a hiteles ima iskolájává? Hol vannak azok a lelki központok, ahol az emberek megismerhetik a keresztény ima jó ízét és sokféle módját? Vajon itt van-e az ideje annak, hogy nálunk is megszülessen egy imádság háza, amely a szüntelen ima helye?

Találkozásaink alkalmával megosztottuk meglátásainkat, imádságunk gyümölcseit. Tapasztaltuk a Szentlélek világos és erőteljes vezetését az imában, a Szentírás szavain és a prófétai látásmódon keresztül. 2013 őszén megszületett a válasz bennünk: Igen, hisszük: Istennek az a vágya, hogy az Ő háza az imádság háza legyen. Igen, itt az ideje, hogy a szentélyből fakadó forrás vize termővé tegye a sivatagot. Igen, itt az ideje a kitartó közös imának, hogy megújuljon országunk a Szentlélek által. 

Kedves Testvér!

Amennyiben megérint, elgondolkodtat, érdeklődést vált ki belőled ez a téma, és érzed, hogy az Úr Téged is hív az imára, gyere el valamelyik decemberi dicsőítő és közbenjáró imaalkalomra! Időpont és hely:
- December 10-én este 6-8-ig a Tömő utcai kápolnában Csiszér László és Andorka Péter zenei szolgálatával
- December 17-én este 6-8-ig a Tömő utcai kápolnában – Andorka Péter zenei szolgálatával

Szeretettel várunk

2013. december 6.

Bartha Angéla (Katolikus Karizmatikus Megújulás Nemzeti Szolgáló Bizottságának elnöke), Berkecz Franciska (Szociális Testvérek Társasága), Csaba Ildikó Veronika Mária (Nyolc Boldogság Közösség), Fejéregyházi Tamás atya (Krisztus Légiója Kongregáció), Gábriel Zoltán (Samaria Közösség, Sülysáp és Dávid Sátra Dicsőítés), Kunszabó Zoltán (Új Jeruzsálem Közösség) Marik József és Erzsi (Emmánuel Közösség), Nyuli Gábor és Bori (Cor et Lumen Christi Közösség), Roska Péter atya (Tömő utcai Plébánia), Szabó Katalin (Szociális Testvérek Társasága), Wachtler Veronika (Szociális Testvérek Társasága).


4 megjegyzés:

 1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

  VálaszTörlés
 2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. tanuljunk meg LÉLEKBEN és HITBEN imádni az ISTENT

   Törlés
 3. ÁLDJA LELKEM az URAT ,egész bensőm az Ő SZENT NEVÉT áldja

  VálaszTörlés