2013. október 21., hétfő

Karizmatikus találkozót tartottak Csíkszeredában

Október 12-én ezernyolcszáz résztvevővel tartották az Erdélyi Katolikus Karizmatikus Megújulás találkozóját Csíkszeredában, az Erőss Zsolt Arénában. Erdélyben több mint tizenöt közösség tartozik a karizmatikus megújuláshoz, és közel ezer tagja van. Az eseményről Dánél József írt beszámolót.
A nap előadója Damian Stayne, a Cor et Lumen Christi közösség alapítója volt. Az Angliából érkezett lelkipásztor tanításában arra buzdított, hogy merjünk hinni. Isten azt akarja, hogy az Ő dicsőségének részesei legyünk. Merjünk nagyot álmodni, nagy dolgokat elhinni. Fontos, hogy akarjunk szent életet élni, és ezt hatékonyan úgy tudjuk elérni, ha Isten jelenlétében élünk.  Ha hiszünk Jézus feltámadásában és erejében, csodák történhetnek az életünkben – fogalmazott a Cor et Lumen Christi közösség alapítója.
A nap zárásaként Tamás József püspök mutatott be szentmisét. Homíliája a hit évéből átvezetett a plébánia évébe, amely advent első vasárnapján kezdődik a Gyulafehérvári Egyházmegyében. „A plébánia évének az a célja, hogy ne akármilyen tagjai legyünk a közösségnek, hanem olyan tagjai, akiket áthat a hit, aki a hitéből kifolyólag tud a közösségért élni, tenni és cselekedni” – mondta a főpásztor.
Köszönetet mondott a lelkipásztoroknak, akik a napfolyamán gyóntatással vállaltak szolgálatot; mindenkinek, aki hozzájárult ahhoz, hogy megvalósuljon a találkozó.
A következő erdélyi karizmatikus találkozót 2014. október 11-én tartják.
Forrás: Magyar Kurír


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése