2012. szeptember 3., hétfő

Ifjúsági és családos találkozó KaposváronKaposváron július 4. és 8. között került sor az Emmánuel Közösség által szervezett XI. Ifjúsági és Családos találkozóra. Az ötnapos, benntlakásos rendezvényen az ország számos településéről közel négyszázan vettek részt, ebből száznyolcvan gyermek. Számukra a szervezők korcsoportonként külön programokat szerveztek. A tábort Balás Béla kaposvári megyéspüspök támogatta.

A felnőttek számára szervezett programok témája ebben az évben az  adoráció, kompassió és az evangelizáció volt; a délutáni fakultációkban a hozzájuk tartozó karizmákról hallhattak a résztvevők. Szombat délután többek között a média és az evangelizáció, valamint a hit továbbadása a családban volt a fakultációk témája.

Az új evangelizáció a világiak elsődleges feladata, mert a munkahelyükön, a családjukban hosszú időt töltenek együtt olyan emberekkel, akik nem keresztények – hangsúlyozta Marik József, a közösség magyarországi elindítója a július 7-én tartott pódiumbeszélgetésen.

A találkozó vasárnapi záró szentmiséjét a Somogy és a Kapos Televízió közvetítette. A közvetítés megtekinthető az interneten is, a kaposvári Szent Kereszt – Szűz Mária neve plébánia honlapján, itt (az oldal LEGALJÁN található filmlejátszóra kell kattintani!).

Az Emmánuel Közösség világban élő katolikus karizmatikus közösség, mely Franciaországban született negyven esztendővel ezelőtt. Alapítójának, a húsz éve elhunyt Pierre Goursat-nak boldoggáavatási eljárása elkezdődött. A közösség tagjainak többsége megmarad eredeti foglalkozásánál – saját környezetében igyekszik hiteles módon megélni hitét és tanúságot tenni Isten szeretetéről, Jézus Krisztus szabadításáról. A közösséghez különböző életállapotú hívők tartoznak: házasok, egyedülállók, Isten országáért szűzi életet vállalók és papok. Magyarországon jelenleg száz fő felett van a közösségben a különböző szinten elkötelezettek száma.

A nyári táborban elhangzott: az Emmánuel Közösség nyitott alkalmaira várják az érdeklődőket ősztől minden hónap első csütörtökjén este Budapesten, a Lehel téri Szent Margit-templomban. Az egyedülálló szülőknek hétvége-sorozatot szerveznek Budapesten és Pécs mellett; a fiataloknak pedig ősztől minden hónap harmadik szerdáján este találkozót tartanak a Táltos utcai Szent Kereszt-templomban. Minderről a www.emmanuel.hu honlapon tájékozódhatnak.

Fehér János

Forrás: Magyar KurírKép: Papp Tamás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése